De ce trebuie sa eviti provocarea cu scortisoara

Provocarea cu scortisoara este foarte periculoasa si nu e recomandat sa o accepti niciodata. Scortisoara nu dauneaza deloc daca e consumata in cantitati limitate. De fapt are multe beneficii pentru sanatate. Este anti-microbiana, ajuta la tinerea sub control a nivelului de zahar din sange si al colesterolului. Daca insa e consumata sub forma de praf, o lingura plina, poate duce la inecare, senzatii de arsura la nivelul gatului si nasului si dificultati respiratorii.

Provocarea consta exact in acest fapt, trebuie te filmezi mancand o lingura de scortisoara praf in 60 de secunde fara sa bei nici un lichid, iar filmuletul sa il uploadezi pe internet. Suna simplu, dar urmareste alte cateva astfel de videoclipuri de pe Youtube si vei vedea efectele oribile ce le are provocarea scortisoarei asupra celor ce au acceptat-o. Incep sa se inece, sa tuseasca, sa vomite, sa planga, aratand semne clare de disconfort.

Scortisoara are aroma ei deosebita datorita compusului organic denumit cinamaldehida. Acesta este folosit ca insecticid si fungicid; provocarea scortisoarei presupune ingestia unei concentratii mari ale acestei substante, prin urmare reprezinta un pericol.

Consumul in cantitati mari de scortisoara este de asemenea periculos pentru persoanele cu afectiuni ale ficatului, putand inrautati conditia acestora. Arsurile la nivelul gantului si al gurii sunt de asemenea o problema, putand de asemenea duce la blocarea cailor respiratorii.

Cu siguranta persoanele cu probleme pulmonare, cu astm sau alte afectiuni nu trebuie nici macar sa incerce sa accepte aceasta provocare intrucat le va fi pusa in pericol grav sanatatea.

Motivele de mai sus trebuie sa fie mai mult decat suficiente pentru a te convinge ca provocarea scortisoarei nu trebuie acceptata. Este foarte periculoasa si trebuie evitata cu orice pret. Cei ce ai acceptat-o au avut de suferit acele efecte secundare neplacute si ii avertizeaza pe restul sa nu o accepte. Pentru doar cateva momente de teribilism poti ajunge sa iti fie afectata sanatatea pentru tot restul vietii, nimeni nu isi doreste asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *