De ce iti pleaca vizitatorii de pe site

A atrage vizitatori catre site sau blog este suficient de dificil, insa mai greu este sa ii si mentii acolo. Trebuie sa ai un site care sa fie indragit de utilizatori, care sa fie des accesat si la care sa se intoarca tot timpul cand au nevoie de informatii, produse, servicii sau orice altceva oferi acolo.

Pentru a putea mentine utilizatorii ce intra pe site, pentru a-i face sa nu plece imediat pe o alta pagina, trebuie sa eviti cateva greseli de baza, care aparent pot sa nu prezinte nici o influenta, dar care sunt foarte importante cand vine vorba de scaderea bounce-rate-ului.

1. Timp indelungat de incarcare – o problema cu care se confrunta tot mai multe site-uri in ziua de astazi. Traim intr-un ritm alert, nu avem timp sa asteptam prea mult, 3 secunde sunt deja suficiente pentru a parasi o pagina care nu s-a incarcat complet. Astfel tinta trebuie sa fie reducerea acestui timp de incarcare.

2. Prea multe reclame – daca exista ceva care sa fie frustrant sau enervant, atunci cu siguranta sunt reclamele si ferestrele de tip pop-up care stau in calea gasirii informatiei dorite. Asta nu inseamna ca trebuie sa inlaturam cu totul reclamele, insa trebuie mentinute la un nivel care sa nu fie abuziv.

3. Continut de slaba calitate – evident un motiv pentru care utilizatorii pleaca imediat de pe site. In momentul in care nu gasesc ceea ce ii intereseaza, in momentul in care informatia prezentata nu este relevanta, pleaca si putin probabil sa se mai intoarca, deoarece nu gasesc credibil site-ul.

4. Un alt motiv foarte important pentru care multi parasesc site-ul este lipsa optimizarii pentru dispozitive mobile. In ziua de astazi mare parte din trafic vine de pe aceste dispozitive, prin urmare caracteristica mobile-friendly trebuie sa fie specifica oricarui site.

Continut actualizat foarte rar, lipsa unei pagini de contact sau a informatiilor de acest gen, redirecturile sau videoclipuri si fisiere audio ce incep sa ruleze pe fundal se numara printre alte elemente sau greseli ce trebuiesc evitate. Astfel, pentru ca experienta utilizatorilor sa fie una cat mai placuta si pentru a putea avea beneficii de pe urma site-ului realizat, aceste lucruri trebuiesc evitate.

One thought on “De ce iti pleaca vizitatorii de pe site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *