De ce ar trebui scoase jocurile de noroc in afara legii

Jocurile de noroc implica riscarea de sume in vederea potentialelor castiguri. Cand vine vorba insa de facut bani, trebuie sa existe si o limita intre nevoie si lacomie. Jocurile de noroc estompeaza acea linie. Se poate ajunge foarte usor la dependenta si pot fi pierdute cantitati considerabile de bani doar din simpla dorinta de a castiga mai mult. Dependenta de jocuri de noroc pune persoana uneori in situatii in care poate sa incalce legea pentru a face rost de mai multi bani. Una din solutiile posibile in acest sens ar fi scoaterea in afara legii a acestor jocuri de noroc.

Jocurile de noroc sunt concepute pentru recreere. Persoanele adopta aceste activitati pentru a mai uita de probleme, stres si singuratate. Pe de alta parte insa, uneori se ajunge la cheltuirea de sume considerabile si de pierdere a timpului care putea fi folosit altfel, intr-un mod mai constructiv.

Se poate ajunge la infractiuni. Cei dependenti de jocuri de noroc ajung sa nu mai judece bine, luand decizii gresite. Dependenta ii face sa riste sume mari si pot ajunge la un stagiu in care nu se mai pot opri; astfel este afectata atat viata personala cat si cea profesionala.

A scoate in ilegalitate aceste jocuri de noroc ar rezolva parte din problema. Daca ar deveni o activitate infractionala sanctionata conform legilor in vigoare, ar fi estompate efectele negative pe care le provoaca.

Jocurile de noroc te fac sa imprumuti bani, sa ascunzi aceste imprumuturi de familie, cunostinte si prieteni, doar pentru a putea juca din nou. Legile si regulamentele cu privire la ilegalitate ar putea inlatura aceste practici, sau cel putin te vor pune pe ganduri in momentul in care incepi sa joci.

Trebuie sa ne amintim ca au un scop pur recreational, iar daca a juca din cand in cand te face sa mai uiti de probleme si necazuri, atentia trebuie sa fie pe partea de a nu cadea in dependenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *