Curiozitati despre Burj Al Arab

Hotelul de lux Burj Al Arab este unul din cele mai inalte si mai scumpe hoteluri din intreaga lume. Situat in Dubai, Emiratele Arabe Unite, este construit pe o insula artificiala. Alte cateva lucruri interesante despre renumitul hotel ar fi cele enumerate in continuare.

Structura hotelului a fost realizata pentru a imita forma panzei unui Dhow, un tip de barca folosita de arabi. Super-structura este renumita la nivel mondial si reprezinta principala atractie din Dubai. Constructia a inceput in anul 1994 si a fost finalizata in 1999, ajungand sa devina unul din cele mai scumpe si luxuriante hoteluri din zilele noastre – singurul hotel de sapte stele din lume.

  • Hotelul este construit pe o insula artificiala situata la aproximativ 280 de metri de plaja Jumeirah din Dubai, legatura cu uscatul fiind realizata printr-un pod.
  • Burj Al Arab este una din cele mai inalte cladiri din intreaga lume. Inaltimea sa este de 321 de metri.
  • Structura magnifica a hotelului gazduieste si un teren de tenis – un teren situat la cea mai mare inaltime din intreaga lume, aproape de ultimele nivele ale acestuia.
  • Deasupra cladirii, mai exact la 212 metri inaltime fata de nivelul marii, exista si un heliport de circa 24 metri latime, pe care se poate ajunge sau de pe care se poate pleca, admirand frumusetea intregului oras de deasupra.
  • Burj Al Arab are 202 camere, 18 lifturi si restaurante incredibile. Camerele sunt toate luxuriante, incluzand apartamente duplex panoramice, in stil club, duble, prezidentiale sau chiar roiale.
  • Costurile totale de construire a hotelului sunt estimate la 650 milioane de dolari; companii si firme contractate din Statele Unite, Marea Britanie si Dubai au contribuit la constructie cu ajutorul a peste 3000 de muncitori.
  • La constructia hotelului au fost folositi 70.000 metri cubi de beton si aproape 9.000 tone de otel.
  • Cel mai mic apartament din Burj Al Arab are o suprafata de 169 metri patrati, in timp ce apartamentul cel mai intins are 780 metri patrati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *