Cumperi mancare pentru animale? Iata ce trebuie sa stii

A avea un animal in casa poate fi un vis implinit pentru un proprietar care face aceasta alegere pentru prima data. Fiind insa prima alegere de acest fel, multi dintre proprietari nu stiu insa exact tot ceea ce este nevoie pentru intretinerea corecta a animalului de casa. In principal greselile se fac in alegerea mancarii pentru companionul necuvantator. Metoda incercarilor si erorilor nu functioneaza de fiecare data, cel putin nu este indicata in acest caz, astfel fiecare stapan trebuie sa tina cont de cateva lucruri inainte de a incepe sa cumpere mancare pentru animalul sau.

Poti economisi bani cand cumperi mancare pentru animalul pe care il tii in casa. Asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa ii cumperi cea mai ieftina mancare, pentru ca s-ar putea sa nu ii placa, sa nu o accepte sau poate fi nepotrivita si ii poate afecta sanatatea. Trebuie sa te asiguri, ca stapan, ca mancarea pe care o cumperi pentru prietenul necuvantator este de calitate – vei scuti astfel cheltuieli inutile cu vizite la veterinar datorate nutritiei improprii ca rezultat al mancarii necorespunzatoare.

Un alt criteriu foarte important in baza caruia trebuie aleasa mancarea pentru animalul de companie este varsta acestuia. In functie de acest aspect, exista hrana pentru animale adulte, exista si mancare de animale pentru pui sau chiar mancaruri ce incadreaza anumite varste in asa fel incat de fiecare data vei sti sa faci alegerea potrivita.

Starea de sanatate a animalului de companie trebuie de asemenea verificata constant pentru ca alimentatia sa nu reprezinte o problema. Medicul veterinar poate sa monitorizeze aceasta stare de sanatate oricand stapanul observa schimbari in comprtamentul animalului, pentru a se putea astfel lua decizia cea mai potrivita in ceea ce priveste alimentatia.

In cele din urma, se tine cont si de ingrediente dar si de preferintele animalului de companie. Odata ce ai cumparat un tip de mancare nu iti doresti sa nu o consume – vei cheltui bani degeaba si animalul nu va fi hranit cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *