Cum te fac sa te simti diferite culori

Cum te simti cand vezi o sacosa portocalie atarnand intr-un magazin, sau cand vrei sa iti cumperi o inghetata? Este un sentiment pe care nu poti sa il explici, insa simti o anumita atractie sau o repulsie fata de anumite culori.

In afara de perceptia umana asupra culorilor, exista adevaruri generale, precum faptul ca acele culori din sprectrul rosu sunt culori calde, iar cele din spectrul albastru, culori reci. Culorile si emotiile se spune ca merg mana in mana, asadar au si efect asupra creierului. Sa vedem cum ne influenteaza diferite culori si cum ne afecteaza starea si emotiile.

Culoarea alba este asociata puritatii, virginitatii, curateniei, sigurantei, pacii, inocentei si luminii. Este considerata o culoare pozitiva si de aceea cand o vedem simtim o senzatie de liniste.

Rozul este obtinut prin amestecul culorilor rosu si alb, sentimentul pe care il simti este unul de afectiune, tinerete si caldura sufleteasca.

Culoarea rosie este una din culorile de baza, apartine culorilor calde si poate semnifica pericol, putere, razboi, dragoste, pasiune si determinare. Cand vezi culoarea rosie, te simti increzator si puternic, pentru ca este o culoare puternica ce atrage privirea.

Portocaliul este interpretata ca si culoarea bucuriei si entuziasmului. Sentimentele declansate de portocaliu sunt fericire, stimulare, incurajare si prospetime. Se spune ca portocaliul creste chiar nivelul de oxigenare al creierului, stimulandu-i activitatea.

Galben. Culoarea rasaritului, produce un sentiment placut, de caldura, veselie si energie. Este o culoare ce atrage imediat atentia si are un efect pozitiv si sanatos asupra ochilor.

Maroniu – culoarea pamantului, asociata cu puterea si determinarea. Cand este vazuta nu provoaca nici tristete, nici veselie, dar ofera un sentiment de securitate sau protectie.

Verdele este culoarea naturii, semnifica fertilitate, crestere, armonie, putere de vindecare, speranta etc. Cand privesti la un peisaj preponderent verde ai un sentiment de calmitate si de liniste.

Albastrul este culoarea intelepciunii, adevarului, increderii si sinceritatii. Este asociata cu masculinitatea si are de asemenea un efect de calmare asupra ochilor.

Culoarea violet aduce sentimente de compasiune, vulnerabilitate si eleganta. Griul este o culoare neutra, insa cand este alaturata culorilor precum galben, portocaliu, albastru sau roz, efectul va fi unul linistitor.

Ultima din aceste culori este negrul. Aduce sentimente de frica, tristete si regret. Cu toate acestea, cand este combinata cu alte culor mai deschise, le scoate in evidenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *