Cum te ajuta muzica

Te poate face mai sanatos

Poate suna prea frumos ca sa fie adevarat, inca unele cercetari sugereaza ca exista beneficii legate de sanatate din simpla ascultare a muzicii. Te-ai gandit vreodata ca muzica plus alcoolul pot duce la decizii rele si la un comportament ciudat?

Ascultatul de muzica poate elibera de asemenea dopamina, de obicei dubland „placerea chimica”, la fel de mult ca mancatul sau practicatul de sex. Acestea sunt vesti bune daca esti la dieta. Poti eventual substitui placerea primita prin mancatul de alimente cu care esti obisnuit schimband acest lucru in favoarea muzicii preferate.

A canta cu un grup de oameni te poate face mai fericit

Te-ai gandit vreodata ca oamenii care canta in cor par un pic prea fericiti? Ei bine, dupa cum este dovedit, nu este vorba doar despre imaginatia ta. Stiinta chiar explica ceea ce ii face pe acestia sa para atat de fericiti. Si cea mai buna parte din asta este ca, chiar si cei mai neexperimentati cantareti se pot bucura de efectele ei pozitive.

Ce inseamna asta pentru tine? Sa speram ca , urmatoarea data cand vei avea sansa sa canti impreuna cu cineva, sa accepti acest lucru, in loc de a te ingrijora legat de faptul cum te vei descurca. Este foarte posibil sa te inveseleasca acest aspect!

Unul dintre studiile in cauza a sugerat de asemenea ca a canta impreuna cu cineva iti poate creste legatura cu ceilalti din jur. Si nu te ingrijora, daca simti ca esti prea rusinos, te poti opri doar la cantatul sub dus. Insa asigura-te ca o vei face cat mai des.

A invata sa canti la un instrument in copilarie, te poate face sa fii mai de succes atunci cand vei creste

Studiile arata o legatura notabila intre a invata sa canti la un instrument atunci cand esti copil, si a deveni mai apoi de succes in viata. Asadar, in cazul in care erai mai mereu suparat pe parintii tai cand erai mic, pentru faptul ca te obligau sa inveti a canta la vioara sau la pian, ia-ti un minut si fii recunoscator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *