Cum se alimenteaza cu apa locuitorii din mediul rural romanesc?

 

Omul a reusit sa valorifice fiecare resursa pe care pamantul a pus-o la dispozitie, incercand sa le foloseasca in asa fel incat sa isi usureze viata de zi cu zi. Insa, dintre toate resursele acestea- lemn, combustibili fosili etc., apa, la fel ca si aerul, este o resursa indispensabila desfasurarii vietii umane.

Dar, cu toate ca planeta este formata din 70% apa, nu toate resursele hidrografice sunt si potrivite pentru consumul nostru. De altfel, marile civilizatii ale lumii au luat nastere si s-au dezvoltat in jurul principalelor rauri ale lumii- de exemplu, egiptenii pe Nil, mesopotamienii pe Tigru si Eufrat etc. Si, este de la sine inteles de ce s-au dezvoltat asezari in jurul apelor: pentru ca populatia sa aiba acces cat mai facil la apa.

Insa, avand in vedere explozia demografica cu care se confrunta lumea in prezent, dar si a extinderii asezarilor umane, resursele de apa nu se mai gasesc atat de aproape de suprafata solului pentru a fi exploate- in unele cazuri chiar lipseste- asa ca oamenii trebuie sa se gandeasca la noi procedee de forare si extractie a apei din panza freatica ce se afla la o adancime mult mai mare in sol.

Care e mai buna metoda de forare si de alimentare cu apa?

Apa poate fi extrasa prin mai multe procedee, iar acest lucru depinde, in primul rand de locul in care se gaseste si conditiile geografice, dar si de modul de utilizare al acesteia- de exemplu, pentru consum uman sau industrial.

Asa cum se stie deja, apa este liantul vietii, care are abilitatea de a intretine viata pe pamant si, tocmai din acest motiv, apa nu este un lux ci, din contra, o adevarata necesitate. Din pacate, foarte multe zone rurale din Romania nu beneficiaza de aceasta necesitate esentiala desfasurarii vietii in conditii normale, asa ca localnicii trebuie sa se gandeasca la metode simple de forare si de alimentare cu apa a zonei rezidentiale, fara a depinde de un sistem de canalizare din partea statului.

Din fericire, in astfel de zone, apa poate fi forata si pompata in casa, printr-o metoda simpla: cu ajutorul pompelor submersibile si a hidrofoarelor, care, pe langa faptul ca au avantajul de a aduce apa curenta in locuinta, astfel de produse au abilitatea de a transporta apa curata, fara impuritati. De altfel, la magazinul online shop-einstal.ro, doritorii pot gasi pompa hidrofor italia sau pompe submersibile rezistente la nisip, ce reusesc sa curete apa de particulele solide, distribuind mai departe catre utilizator apa curata, necontaminata.

De altfel, pompele submersibile si hidrofoarele furnizate de catre shop-einstal.ro reprezinta o alternativa sustenabila si durabila de alimentare cu apa curenta in locuinta, avand abilitatea de a elimina unele neajunsuri pe care alte tehnici de pompare a apei nu le implica.

De ce sunt atat de importante pompele submersibile?

Importanta acestor unelte nu poate fi discutata: este clar de ce pompele submersibile si hidrofoarele sunt esentiale in vietile oamenilor ce isi desfasoara activitatea in mediul rural si nu numai- astfel de unelte reusesc sa capteze apa din panza freatica ce se afla la mai bine de 10 metri adancime, si o aduc la suprafata, astfel incat rezidentii unei locuinte sa aiba posibilitatea de a se alimenta cu apa curata. In plus, pompele submersibile sunt folosite si la irigatii, la eliminarea apelor provenite din inunndatii etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *