Cum sa-ti amintesti mai usor numele persoanelor

Esti la o petrecere, la un eveniment social, la o iesire in oras sau oriunde altundeva si iti auzi numele strigat de cineva. Nu stii insa cum se numeste persoana respectiva pentru ca pur si simplu ai uitat. Un alt caz este cand faci cunostinta pentru prima data cu cateva persoane si din nou uiti complet, dupa nici cateva minute, numele acestora.

Folosirea numelui intr-o conversatie reprezinta un aspect foarte important pentru sustinerea relatiei cu persoana respectiva. Cele cateva sfaturi enumerate in continuare te vor ajuta sa nu mai uiti atat de usor.

  • Primul si cel mai important sfat: fii atent! Nu e deloc de mirare ca suntem distrati in conditiile vietii agitate pe care o ducem in momentul de fata. Trebuie insa sa asculti cu atentie si sa incerci sa memorezi numele persoanei cu care discuti, pentru ca ulterior sa nu fii pus in situatia stanjenitoare de a nu ti-l aduce aminte.
  • Afla ce inseamna. Poate in unele cazuri auzi un nume deosebit, pe care nu l-ai mai auzit inainte. Intreaba ce inseamna, de unde provine numele, arata-te interesat si astfel iti va veni mai usor sa ti-l amintesti.
  • Fa asocieri. Multi dintre noi uitam sa facem asta si este o unealta foarte utila pentru memorie. Asociaza numele persoanei cu un animal, cu un obiect, cu o situatie sau cu orice altceva si ulterior vei sti cum se numeste persoana cu care vorbesti.
  • Gaseste o rima legata de numele respectiv. Pe langa faptul ca e amuzant, te va ajuta sa tii minte cu cine vorbesti data viitoare.
  • Gaseste puncte pe care le aveti in comun si repeta-le in minte. Astfel vei sti ca „Iuliei ii place bloggingul” sau „lui Bogdan ii place pescuitul”. Poate ca aveti aceleasi hobbyuri si astfel vei relationa mult mai usor.

Daca nici unul din sfaturile anterioare nu functioneaza, recurge la cea din urma varianta: intreaba din nou persoana cu care discuti cum se numeste. Poate fi jenant, insa o scuza simpla te poate salva.

One thought on “Cum sa-ti amintesti mai usor numele persoanelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *