Cum sa te odihnesti mai bine cand calatoresti

Odihna este adesea un aspect subestimat cand vine vorba de starea de sanatate. Privarea de odihna poate avea consecinte grave asupra sanatatii fizice si mentale. Unul din momentele inevitabile in care somnul este afectat este cel in care se calatoreste. Calatoriile iti ruineaza efectiv somnul, nu mai esti in propriul pat, in propriile asternuturi, in plus mai esti si pe drum. Cum poti sa eviti insomnia in aceste conditii?

Hainele – tipul hainelor pe care le porti cand dormi iti influenteaza posibilitatea de miscare si prin urmare odihna. Acasa porti pijamale, insa a le purta si cand calatoresti poate parea ciudat. Cauta ca hainele pe care le porti cand calatoresti si vrei sa tragi un pui de somn sa fie cat mai confortabile.

Perne si paturi – le ducem lipsa cand vrem sa ne odihnim pe parcursul calatoriilor, insa putem improviza ceva care sa ne ajute sa dormim mai bine. Cartile si muzica sunt de mare ajutor. Multi au obiceiul de a asculta muzica sau de a citi inainte de a adormi. Se linisteste mintea, se calmeaza spiritul si te poti relaxa mai bine in acest fel, efectul fiind acelasi si in momentul in care calatoresti.

Alimentatia este de asemenea importanta, trebuie sa mananci sanatos si nu foarte mult, pentru a putea prinde acele cateva minute sau ore de odihna cat timp mergi cu trenul fara sa ai probleme. Mancarurile grele trebuiesc evitate, dureaza mai mult digestia lor, provoaca insomnie, ca sa nu mai vorbim de cafea sau bauturi ce contin cofeina.

Odihna este ceva ce se pierde de multe ori in momentul in care calatorim, fie in scop de afaceri, distractie sau oricare altul. Urmand insa sfaturile enumerate mai sus, veti reusi insa sa prindeti acele cateva momente, minute sau ore, care sa va reincarce bateriile si sa va puna din nou pe picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *