Cum sa ramai optimist in vremuri grele

Exista momente cand totul pare sa mearga in defavoarea ta. In astfel de vremuri de cele mai multe ori a renunta pare optiunea – daca nu cea mai buna – cea mai usoara.

A fi optimist nu inseamna ca trebuie sa fii doar fericit si sa astepti ca lucrurile sa mearga in favoarea ta. Optimismul inseamna credinta ca poti face lucrurile sa se intample, chiar si atunci cand circumstantele sunt total impotriva. Pe langa optimism si atitudine pozitiva va trebui sa depui si ceva efort pentru ca unele lucruri nu se intampla chiar de la sine.

Contempleaza si intelege situatiile pe care le-ai putea schimba ramanand optimist. Gandeste-te la posibilitatile in care binele iti iese in cale in vremuri grele. Trebuie sa existe un motiv pentru care toata lumea iti spune sa ramai optimist chiar si in perioade nefaste. Incearca sa gasesti acel motiv, discuta cu diverse persoane, pentru ca gasirea si intelegerea acestui motiv va genera si altele si nu vei mai avea probleme.

Ai incredere ca iti poti construi singur viitorul. Desi vremurile in care traim adesea ne demoralizeaza si parca putem vedea ca tot mai multe lucruri rele ne asteapta in viitor, desi nu exista nici un semn precum ca situatia s-ar imbunatati – exact acesta este momentul in care trebuie sa crezi in tine. A te increde in ceva sau cineva te mentine puternic din punct de vedere mental si indirect te invata si cum sa ramai optimist.

Fa-ti o lista a lucrurilor pe care le pretuiesti si care iti sunt foarte apropiate. Acestea pot include chiar si persoane de maxima importanta, chiar si membri ai familiei. De asemenea mai fa o lista a lucrurilor pe care le-ai obtinut. Oricand simti ca situatia si circumstantele nu iti sunt favorabile, consulta din nou lista pe care ai facut-o. Merita sa renunti la tot? Nu prea!

Aceste sfaturi te ajuta sa intelegi cum sa te mentii optimist in vremuri dificile. Este o schimbare de care cu totii avem nevoie. Se spune ca trebuie sa traiesti din plin fiecare moment, acest lucru poate fi realizat numai daca iti pastrezi optimismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *