Cum sa fii apreciat la locul de munca?

Daca incerci sa lasi o impresie buna la un interviu de job, sau in cercul de noi colegi ar trebui sa faci tot posibilul sa arati si sa fii destept.  A asculta pe cineva cu atentie incepe sa devina doar un mit. Ascultarea in mod activ inseamna sa arati ca asculti si recunosti punctul de vedere al celuilalt asupra situatiei pe care ti-o prezinta.

Oamenii care stiu cel putin o limba straina sunt perceputi de ceilalti ca fiind mai destepti. Asadar, se poate beneficia de pe urma unor cursuri de limbi straine. Creierul este activat concentrandu-se sa invete o alta limba antrenand creierul sa isi sporeasca abilitatile cognitive.

Atunci cand zambesti des si ai o atitudine optimista, colegii tai vor fi atrasi felul tau de a fi. Iar atunci cand ai o zi mai proasta nu e nevoie sa-i influentezi si pe cei din jurul tau. Oamenii prefera sa te abandoneze in acele momente in favoarea unor colegi cu mai mult chef de viata.

Cu cat participi activ la o conversatie, in timpul unei sedinte, cu atat vei primi mai multa admiratie. Pune intrebari, chiar daca ti se pare ca vei fi considerat nestiutor. Oricum vei atrage atentia mai mult decat cineva care tace tot timpul.

Atmosfera intregului birou se poate modifica atunci cand unii colegi nu sunt de acord asupra unui lucru. Participa la o discutie privata cu partile implicate si incearca sa ajuti la rezolvarea conflictului. In acest mod, colegii vor fi recunoscatori.

Daca nu te intelegi bine cu ceilalti colegi nu poti sa fii cel mai apreciat pe plan profesional si nu vei ajunge prea departe. Din fericire, poti face lucrurile prezentate pentru a-ti imbunatati comunicarea cu ceilalti si relatiile colegiale. Aceste mici schimbari te vor ajuta sa dezvolti o mai buna relatie cu ceilalti si in acelasi timp iti vei imbunatati modul in care esti perceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *