Cum sa ai o vacanta reusita

Cu totii mergem la munca avand in gand vacanta, fie ca e vorba de cea de weekend sau de un concediul la care avem dreptul. Destinatia difera foarte mult de la caz la caz, precum si organizarea, insa fiecare avem doua lucruri in comun: in primul rand, dorim sa ne simtim cat mai bine in vacanta, iar in al doilea rand ne intoarcem mai mult obositi, decat odihniti din ea. Adesea ne complicam foarte mult pentru a avea o vacanta cat mai aproape de perfectiune, lucru care devine obositor: ajungem la cazare, iesim in oras, petrecem, vizitam monumente, ne relaxam, iesim iar la plimbare – facem mai multe activitati in trei zile decat facem intr-o luna in orasul in care locuim, astfel ca e normal sa ne intoarcem franti de oboseala din ea.

Pentru a avea o vacanta reusita nu e nevoie de foarte multe lucruri, de fapt. Un hotel de cinci stele este doar pentru cine isi permite si e mai mult o fita – la urma urmei, nu mergi acolo pentru a sta la cazare. Astfel, daca sunt lenjerii HoReCa lipsite de pete si murdarie, geamurile se inchid bine si ai apa curenta, cred ca e de ajuns pentru o cazare ieftina. Nu e neaparata nevoie sa ai un televizor in camera, de exemplu sau se afli chiar in centrul orasului – aceste unitati de cazare sunt cele mai scumpe mereu, chiar daca nu indeplinesc neaparat standarde ridicate ale calitatii si s-ar putea sa gasesti o unitate de cazare mai ieftina intr-un cartier apropiat, in care te-ai simti mai bine, chiar daca ar fi nevoie sa dai banii pe taxi.

Trebuia luata in vedere si planificarea. E de inteles ca vrei sa vezi cat mai mult din oras, insa trebuie sa luam in vedere si odihna dupa care tanjim. Daca doresti sa vezi cat mai multe obiective dintr-o localitate, daca este mai mare, nici nu vei reusi, te vei stresa foarte mult si te vei intoarce obosit acasa. Ce e de facut, deci? Alege obiectivele pe care vrei neaparat sa le vezi, de care ai auzit de multa vreme, pe care ti le-a recomandat lumea, apoi pe cele din zona in care te afli. Daca vei petrece zilele alergand dupa muzee, manastiri si monumente vei ramane fara timp pentru relaxare. O plimbare usoara pe seara prin oras poate sa-ti prezinte o latura mai interesanta a orasului, pe care nu o vezi in brosuri si pe care nu o cunosc foarte multi oameni.