Cum iti poti gasi telefonul pierdut cu ajutorul unei aplicatii Google

In foarte multe cazuri se intampla sa punem tabletele sau telefoanele in anumite locuri, doar pentru a uita mai tarziu unde le-am pus.

De aceea, daca ai un telefon sau o tableta care are ca sistem de operare cu Android, afla ca poti configura sistemul in asa fel incat sa poti localiza dispozitivul tau de pe laptop si sa afli unde se gaseste acesta.

Pana nu demult, toti utilizatorii sistemului de operare Android erau nevoiti sa instaleze diverse aplicatii cu care isi pot gasi telefonul in caz ca il pierd. Spre deosebire de cei de la Apple, Google nu a oferit niciodata un serviciu asemanator „Find my Android”, de care posesorii de iGadget-uri sau Blackberry se bucurau incat din anul 2010.

Pentru ca aceasta aplicatie sa functioneze, utilizatorul trebuie sa se fi autentificat anterior pe dispozitivul cu Android folosind contul de Google si sa aiba instalata cea mai recenta varianta a aplicatiei Google. In situatia in care dispozitivul mobil a fost pierdut sau uitat, utilizatorul poate folosi orice browser, de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, pentru a intra pe pagina de Google unde se va autentifica folosind acelasi cont utilizat si pe dispozitivul mobil pierdut, si va efectua o cautare folosind termenii “find my phone”.

Este util si pentru cei cu memoria mai scurta care, din obisnuinta, lasa telefonul pe silentios si nu-l mai gasesc. O parte pozitiva a acestei aplicatii este faptul ca este disponibila pentru orice versiune de la Android 2.2 in sus.

Ce trebuie sa faci tu? Instaleaza Google Apps Device Policy Application, selecteaza Add a new account (acest cont nou va fi de fapt contul tau Google Apps). Dupa ce ai terminat de adaugat contul tau Google Apps in sectiunea de conturi, selecteaza optiunea ce-ti permite ca aplicatia sa se sincronizeze cu noul tau cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *