Criterii de selectie pentru un service auto

Orice proprietar de autoturism, desi alege sa faca reparatiile minore la masina pe cont propriu, este perfect constient de faptul ca uneori acest lucru nu este posibil. In astfel de situatii, cand se impune schimbul de piese ce nu poate fi realizat de proprietar, cand este vorba de revizii sau de reparatii mai complexe se apeleaza la un service auto.

Uzura isi spune cuvantul asupra oricarei tehnologii, iar autoturismele nu fac exceptie. Chiar daca nu apelam tot timpul la un service auto, trebuie sa stim pe ce criterii trebuie sa facem selectia, in asa fel incat misiunea reparatiilor sa fie indeplinita cu succes.

In primul rand un service auto se alege in functie de experienta si calificarea personalului. Un service auto bun inseamna si personal talentat si calificat. Se impune o experienta in domeniul reparatiilor, se impun cunostinte despre modul de functionare a tuturor pieselor si subansamblelor auto, indiferent de modelul sau marca autoturismului de reparat.

Un service auto care se respecta, pe langa personal cu inalta calificare, trebuie sa aiba si dotari corespunzatoare. De la scule de mana utile pentru reparatii minore pana la elevatoare, sisteme hidraulice, echipamente automatizate, furtune, piese si consumabile, aparate de dejantat sau reglat, totul trebuie sa functioneze ca la carte. Reparatiile nu pot fi realizate fara sculele potrivite. Daca o placuta de frana poate fi schimbata si de proprietar, inlocuirea unui rulment – spre exemplu – necesita scule automatizate sau prese hidraulice.

Intr-un service auto se realizeaza operatiuni diverse: reparatii la caroserie, revopsire – care implica uneori si sablare, sudura, tinichigerie si nu numai. Pentru acestea este de cele mai multe ori nevoie de solutii in ceea ce priveste automatizarea – astfel de solutii pot fi gasite pe tehnovest.ro. De la sisteme de control fluide pana la sisteme electrice, tot ce tine de hidraulica, pneumatica, sudura sau chiar si piese precum rulmenti – toate pot fi gasite pe acest site. In acest fel orice atelier sau service auto se poate dota cu toate cele necesare. Calitatea si durabilitatea reparatiilor auto efectuate depinde in egala masura atat de personal cat si de echipamentele utilizate.

Nu in cele din urma, serviciile oferite de un service auto prin personalul angajat trebuie sa fie amabile, prietenoase si conforme cu cerintele ce se impun. Un client multumit este un client care va reveni si care va aduce de asemenea si alti potentiali clienti. Din acest motiv un criteriu de selectie al service-urilor este si modul cum se comporta personalul.

Tinand cont de toate aceste aspecte cat si de promptitudinea in servirea clientilor se poate face alegerea unui service auto potrivit. Durata reparatiilor are si ea rolul ei determinant – nu ne mai permitem in ziua de astazi sa ramanem cu masina imobilizata prea mult, pentru ca a devenit o necesitate. Astfel gasirea unui service care sa corespunda tuturor acestor criterii este cruciala. De multe ori apelam la prieteni sau cunostinte pentru recomandari, de multe ori alegem sa facem reparatii pe cont propriu, iar la fel ajungem de foarte multe ori sa stricam mai mult decat sa reparam. Un mecanic auto profesionist echipat cu toate sculele si echipamentele necesare poate sa rezolve mult mai rapid toate problemele legate de masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *