Cel mai detestat dictator al lumii, salvat de la inec

Salvarea lui Adolf Hitler poate fi considerata, cu siguranta, cel mai devastator act de eroism si salvare din istorie. In copilarie, Johann Kuehberger- care ulterior a devenit preot- a fost cel care l-a salvat pe Hitler de la inec.

In timpul vetii sale, dictatorul Hitler nu a confirmat niciodata acest lucru, insa un articol din anul 1894 din ziarul Donauzeitung a fost recent descoperit si pare sa sustina aceasta poveste a salvarii de la inec. Articolul prezinta povestea a doi copii: unul care era sa se inece- care se presupune ca ar fi fost Hitler- si un altul care a reusit sa il salveze. Cu toate acestea, in acest articol nu sunt mentionate nume, ci doar povestea unui copil in jur de patru ani care a reusit sa cada in apa din cauza ghetii subtiri de la nivelul apei, care acoperea un rau. De asemenea, preotul Max Tremmel, predecesor al preotului care l-a salvat pe Hitler, a marturisit, inainte de a muri in 1980, ca aceasta poveste este adevarata.

Exista scrieri care sustin salvarea de la inec a lui Hitler

De asemenea, Anna Elisabeth Rosmus mentioneaza aceasta scena si in cartea sa intitulata „Afara din Passau – Plecand din orasul caruia Hitler ii spunea Acasa”.  Rosmus scrie in cartea sa : „in timp ce se juca impreuna cu alti copii, la fel ca toti ceilalti copii din Passau, Adolf a cazut in rau. Curentul era puternic, iar apa foarte rece, ca si cum ar fi venit direct din munti. Spre norocul lui Adolf, fiul proprietarului casei unde locuia a reusit sa il scoata la timp din apa, salvandu-i viata”.

Se pare ca Hitler nu a dorit sa vorbeasca despre acest eveniment din cauza faptului ca cel care l-a salvat era un reprezentant al religiei pe care dictatorul o ura, in contrast cu mitul propagandist prin care se spunea ca el a fost chemat de destin pentru a salva Germania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *