Ce trebuie sa stii cand postezi fotografii cu mancare

Zilele in care a da „share” la ceea ce mananci (in engleza suna mai bine) nu mai inseamna in momentul de fata a imparti o masa cu cineva pe care il inviti sa manance alaturi de tine. Acum toata lumea isi posteaza delicatesele pe care le mananca pe diverse retele de socializare. Pentru cei care nu pot sa inceapa sa manance inainte de a fotografia si posta capodopera culinara, iata cateva sfaturi pentru a face un instantaneu perfect inainte ca mancarea sa se raceasca.

Lumina – ca la orice fotografie, este foarte importanta. Usureaza-ti munca si lasa camera pe modul automat. Lumina naturala este foarte buna, insa daca nu este suficienta, filtrele camerei si flash-ul sunt de un real ajutor.

Compozitia – regula treimilor este cunoscuta in domeniul fotografic, exista acum acea impartire a cadrului in noua bucati chiar si pe smartphone-uri, in asa fel incat sa poti captura exact esentialul.

Unghiurile – din nou importante, la fel ca si la orice alta fotografie. Daca fotografiezi capodopera culinara de deasupra poti sa nu ai acelasi impact precum l-ai obtine daca o vei fotografia dintr-o parte, stilizat, pentru a atrage mai mult atentia.

Efectul de incetosare – foarte util si el, chiar daca este folosit doar pe margini. Atrage atentia asupra a ceea ce incerci sa focalizezi, si astfel vei face observat exact acel detaliu care te intereseaza.

Spune o poveste – la urma urmei spre asta sunt orientate fotografiile pentru social media. Folosesti aceste fotografii pentru a spune o poveste despre tine, despre ceea ce iti place, despre ceea ce mananci, despre ceea ce e important pentru tine. Imaginile raman in acest caz sa confirme regula „o imagine face mai mult decat o mie de cuvinte”. O fotografie realizata corect si atragator iti va aduce mai multe persoane interesate.

Respectand aceste reguli (impropriu spus reguli, mai degraba recomandari) vei reusi ca acele fotografii ale capodoperelor tale gastronomice cu care iti delectezi papilele gustative sa ajunga postate pe retelele de socializare cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *