Ce trebuie sa stii cand cumperi un scaun ergonomic

Productivitate crescuta, postura mai buna, eficienta ridicata a personalului, conditii de lucru mai bune – acestea ar fi doar cateva avantaje pe care le aduc scaunele ergonomice cumparate pentru echipa care sustine orice business. Alegerea de a cumpara astfel de scaune se dovedeste a fi una foarte buna, insa trebuie tinut cont de mai multe aspecte pentru a se gasi scaunele potrivite. Cum poti sti daca un scaun ergonomic este suficient de bun, de rezistent, daca este potrivit cerintelor? Iti oferim in continuare cateva recomandari pentru a-ti usura alegerea.

1. Posibilitatea reglarii pe inaltime. Un scaun bun permite ajustarea pe inaltime in asa fel incat orice persoana care lucreaza in pozitia asezat sa isi poata odihni bine picioarele.

2. Suportul pentru gat, cap, spate si brate trebuie sa existe neaparat. Se reduce astfel tensiunea musculara si stresul asupra corpului care sta de obicei ore in sir in aceeasi pozitie.

3. Posibilitatea spatarului de a fi lasat pe spate, de a fi pozitionat mai aplecat sau blocat in pozitie dreapta este de asemenea o facilitate care trebuie sa existe. Uneori este nevoie si de schimbarea posturii, de un confort sporit – un spatar care se leagana dupa o intensitate reglabila permite atat relaxare cat si o circulatie mai buna.

4. Marimea scaunului este un alt aspect de care trebuie tinut cont. Scaunele ergonomice pe care le cumperi pentru birou, pentru angajati sau pentru sala de conferinte trebuie sa fie potrivite, in asa fel incat asezarea lor sa permita miscarea libera a celor asezati, fara a-i deranja pe ceilalti.

Un ultim aspect ar fi cel financiar – sau poate ar fi trebuit sa fie primul. Se spune ca un scaun ergonomic vine la un pret mai mare – cu toate acestea poate avea efecte pozitive si prin cresterea eficientei si productivitatii angajatilor achizitia poate fi amortizata destul de rapid. Nu tot timpul un pret ridicat inseamna insa calitate, cum nici un pret redus nu inseamna rabat de la calitate. Cantarind foarte bine toate aspectele vei reusi insa sa faci alegerea potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *