Ce trebuie sa faci pentru a fi un ascultator mai bun

Vrei sa devii un ascultator mai bun pentru ca ceilalti din jur sa se poata baza pe tine si sa apeleze la tine atunci cand vor sa fie ascultati? A deveni un bun ascultator nu este un lucru foarte usor pentru cineva. Este nevoie de timp, dedicatie si experienta.

Ce iti vine in minte atunci cand te gandesti la ideea de a asculta un prieten sau un coleg de munca? Te gandesti la ceea ce i-ai putea spune sau la ceea ce ar trebui sa faci si cum sa reactionezi pentru ca celalalt sa stie ca esti acolo pentru el?

Atunci cand vine vorba despre a ne conecta cu ceilalti din jur si de a-i asculta cu constiinciozitate este vorba despre a le acorda acea incredere de care au nevoie pentru a se putea conecta cu cineva.

Atunci cand vine vorba despre a fi un bun ascultator, este foarte important ca tu sa mentii un contact vizual su cealalta persoana. Asta va demonstra ca acorzi atentie si ca esti implicat in conversatie.

Atunci cand nu pastrezi un contact vizual si eviti a te uita in ochii celuilalt, asta demonstreaza ca nu esti interesat de ceea ce spune si ca nu iti pasa de el. Repeta contactul vizual cu urmatoarea persoana cu care vei avea o conversatie si astfel iti vei imbunatati tehnica de bun ascultator.

Pentru ca tu sa devii un bun ascultator, ar trebui sa gasesti acel „de ce” si „care”. De ce vorbesc acestia cu tine si care este mesajul pe care acestia vor sa-l impartaseasca cu tine?

A fi un bun ascultator necesita repetitie si atentie si daca vei gasi acel „de ce” si acel „care” in ceea ce spune cealalta persoana, vei fi mult mai angajat in conversatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *