Ce tip de cazare ti se potriveste

Inainte de a planui o vacanta ai de ales intre tipologia ce ti se potriveste ca destinatie si nu numai. Dincolo de cazarea clasica la hotel exista atat de multe optiuni pe care le ignoram usor pentru ca din comoditate te rezumi doar la cateva. Asadar prefera sa iesi din zona de confort si sa te avanti intr-o aventura ce iti ofera totodata si o experienta aparte.

Ce cazare este pe gustul tau

Daca mergi la mare vei dori sa te cazezi la hotel pentru a avea rapiditate in a face dus, acces la apa pentru ca nisipul este suparator odata ce ai iesit pe faleza. Daca mergi la munte ideea de rustic si cabana cu semineu unde sa ai parte de siguranta si confort este pe placul tau. Ai putea crede astfel ca esti usor de multumit si ca te poti integra destul de usor in orice loc.

Tine cont de:

Costuri – vei dori o cazare ce nu costa mai mult decat drumul sau mancarea sau cel putin trebuie sa merite. Daca este vorba de vacanta la mare atunci o cazare cat mai aproape de plaja, poate chiar pe faleza este ideala. Nu omite insa nici variantele din centrul unei statiuni pentru ca astfel vei parcurge zonele de maxim interes turistic.

Distante – pentru ca nu este placut sa pierzi timp pe drumuri vei prefera mai degraba sa te cazezi in imediata apropiere de interesele tale. Sau daca alegi sa mergi la  mare vei dori ca locatia ta sa nu fie departe de plaja, mai ales daca esti si in compania celor mici.

Maniera de cazare, preluare si predare a camerei – aici se refera indeosebi la orele impuse pentru a parasi cladirea sau a putea sa te cazezi la sosire. Daca ai un mijloc de transport ce iti impune anumite ore atunci vei dori sa tii cont si de acest aspect. Daca vei calatori cu masina proprie poti sa te bazezi pe ceva mai multa flexibilitate.

Intimitate – poti opta pentru o singura camera sau o casa numai la dispozitia ta. Desigur, vei spune ca este moft insa aici depinde de ce inseamna pentru tine intimitatea dorita. Sa ai acces si la bucatarie sau la zona de spalare, sa nu te incurci printre alti turisti alaturi de care conlocuiesti sunt pretentii minime pana la urma ce redau gradul de intimitate. Si sa nu uitam ca exista case de vacanta la preturi rezonabile, de dimensiuni nu exagerate pentru a fi inchiriate numai de o familie sau doar cuplu.

Experienta in sine – desigur ca vei dori confort, insa in egala masura vei dori si sa experimentezi ceva nou. Asadar prefera sa te cazezi intr-un kub spre exemplu, un nou trend in materie de case de vacante. Prefera sa fii in inima naturii, sa ai parte de liniste si de conditii in egala masura. Sau alege cazarea tipic localnicilor, nu hotelurile standard.

Pana la urma o calatorie implica o experienta, o poveste si merita sa fie mai intai organizata si mai apoi traita ca atare.