Ce rol are implantul dentar si care sunt avantajele sale?

Atunci cand unul sau mai multi dinti lipsesc, solutia la care apeleaza persoanele in cauza este implantul dentar. Vorbim despre o practica tot mai frecventa, ce are ca rol substituirea spatiilor unde dintii naturali lipsesc. Implanturile ofera dintilor alaturati sustinerea necesara pentru a pastra o pozitie corespunzatoare, dar totodata indeplineste rolul dintilor – din punct de vedere estetic, al masticatiei, fonatia. Iata de ce sunt implanturile dentare o optiune atat de populara – vizeaza restaurarea functiilor mentionate, asemanarea cu naturalul fiind una izbitoare.

Iata mai departe si o elaborare a ideilor mai sus mentionate. In acest fel, fiecare isi poate da seama in ce scop il poate ajuta un implant dentar, daca ii este folositor si cat merita investitia.

Implantul dentar raportat la functia masticatorie 

Oricine stie ca principala functie indeplinita de dinti este cea masticatorie. Asadar, principalul rol al implantului este de a restabili aceasta functie, care a fost afectata de lipsa dintilor. Atunci cand specialistul proiecteaza un implant, are in vedere aceasta functie pentru a putea reabilita dintele lipsa. Se asigura ca va fi cat mai aproape de situatia naturala. Urmeaza partea de adaptare, care nu este deloc o problema cand lucrarea este realizata cu succes.

De ce aleg multi implantul dentar in locul celorlalte solutii pe care le propune medicina dentara? Acesta prezinta avantajul major ca fortele masticatorii sunt transmise catre osul alveolar asemenea modului in care o fac dintii naturali. Concluzia? Pacientul beneficiaza de confort, fara a simti vreo diferenta insemnata intre dintii naturali si implant.

Implantul dentar raportat la partea estetica

Chiar daca per ansamblu functia implantului vizeaza mai ales partea de masticatie, in nici un caz nu poate fi trecuta cu vederea cea care tine de estetica. Pacientii se raporteaza mai ales la asta, avand in vedere ce impact poate avea o dantura frumoasa in ceea ce priveste viata sociala a cuiva. Cand lucrarea a fost realizata cu succes, atunci si acest aspect se va traduce prin excelenta ca fiind de impact.

Ulterior implantului, dintele va completa dantura, oferindu-i un aspect perfect natural.

Implantul dentar raportat la fonatie

Atunci cand dintii anteriori, cum ar fi incisivii, lipsesc, vorbitul normal va fi afectat. Se va observa asta mai ales atunci cand sunt pronuntate anumite consoane. Unii opteaza pentru proteze dentare, insa la randul lor pot sa provoace dificultati de vorbire. Dureaza uneori si pana la cateva saptamani sa te obisnuiesti cu asta.

Este un neajuns pe care restaurarile pe implanturi reusesc sa il elimine cu succes. Asta se datoreaza faptului ca implantul actioneaza asemenea dintilor naturali. Mai exista un plus in cazul implanturilor si anume faptul ca pacientul se va simti confortabil pe deplin in decurs de numai cateva zile de la implant.

Daca este avantajos mai mult ca sigur nu mai e necesar sa mentionez. Iti ramane sa te mai informezi legat de lista de preturi implant dentar Cluj sau in orasul de care apartii. Inainte de a gandi ca este exagerat de scump insa, recomandarea mea este sa mai treci o data peste ce presupune acesta.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *