Ce predici crestine citesti si la ce te raportezi cand alegi cartile?

Daca vrei sa devii un crestin desavarsit trebuie sa faci un pas destul de mare in viata de credinta. Nu mai este cazul sa tii invataturile de forma, ci trebuie sa ajungi sa le traiesti simtind cu adevarat ca faci ceea ce trebuie. Pentru asta e nevoie de intelegere, trebuie sa cercetezi, sa cauti raspunsuri acolo unde esti confuz sau nu reusesti sa patrunzi in intelesul lucrurilor, respectiv a mesajelor desprinse din Biblie.

Poti sa asculti insa si sute de predici, sa citesti carti cu predici crestine. Nimic nu iti este de folos daca faci asta mecanic sau daca nu ai deschidere si dispozitia necesara pentru a le deslusi. Acestea pot sau nu avea efect asupra vietii tale, te pot ajuta sa patrunzi in intelesul unor versificari biblice, spre exemplu. Conteaza insa si ce citesti, spre predicile cui te indrepti. De scris pot scrie multi, insa nu toti bine. Nu oricine poate infatisa adevarul asa cum este el. Trebuie inainte de toate ca tu sa fii un traitor al Cuvantului. In fine, este un aspect mai profund al acestui subiect.

Cand poate o predica sa aiba rezultat in viata ta?

Dupa cum am mai spus, nu orice citesti va fi ziditor de suflet. Conteaza foarte mult astfel cine este predicatorul. Acesta trebuie sa fie el insusi un om deosebit. Cineva care nu are chemare spre a scrie predici crestine va transmite adevarul denaturat prin scrierile sale.

De asemenea, este necesar ca cel in cauza sa auba chemarea de a predica, de a realiza aceasta lucrare. Este necesar curajul de a numi lucrurile, de a le prezenta asa cum sunt, fara a fi subiectiv in ceea ce le priveste. Acest curaj despre care am mentionat il primeste predicatorul care isi traieste viata in curatie, cu Iisus, care a inteles care este scopul sau pe pamant. A fi predicator implica mai mult decat isi imagineaza cei mai multi si mai ales cei care tanjesc sa se afirme, dar viata lor nu este un exemplu.

In alegerea unor carti de predici crestine, accentul nu trebuie pus pe lungimea acestora sau pe marea de informatii ce le cuprind. Desigur ca si acestea sunt importante, insa mesajul inclus in ele este cel care conteaza.

Cei care au tendinta de a interpreta lucrurile in functie de propriile viziuni asupra anumitor intamplari cu siguranta ca sunt inca departe de viata pe care ar trebui sa o traiasca. Nici un predicator in adevaratul sens al cuvantului nu va inceta vreodata sa se desavarseasca, va avea mereu de invatat. Insa pentru asta e necesara o inima deschisa, curata, pregatita sa accepte si acele adevaruri care poate sunt mai putin pe plac.

In general din cartile de predici afli si inveti despre cum sa traiesti pentru a te desavarsi in viata de credinta. Nicidecum nu trebuie sa fie o carte care sa te influenteze sa dobandesti anumite incredintari. Predicile trebuie sa fie convingatoare prin adevarul ce il contin.

Daca te intereseaza sa citesti astfel de predici, care sa te ajute sa incepi sa cladesti la casa din Cer, te invit sa accesezi site-ul www.librariamaranatha.ro, de unde poti comanda carti valoroase la preturi accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *