Ce nu trebuie sa faci atunci cand te simti foarte obosit

Atunci cand te simti lipsit de vlaga, concentrarea vi se pierde imediat, atunci cand senzatia de oboseala este deja stapana, cand mintea nu mai gandeste limpede si va mai ia si cate o durere de cap urata, este clar ca epuizarea cauzata de factorii de stres isi spune cuvantul.

Asadar, pentru a combate oboseala ar fi bine sa eviti sa faci urmatoarele lucruri, care mai rau ti-ar produce, lucruri care te streseaza si mai tare si te fac sa devii mult mai incordat si mai putin cooperant cu cei din jur.

Atunci cand sunteti  deja cuprins de oboseala si cand lumea din jur incepe sa isi puna semne de intrebare legat de stare voastra fizica si psihica, mai bine nu va ascundeti in spatele unei masti si recunoasteti in mod deschis catre cine va cere asta ca sunteti epuizat si ca o schimbare s-ar cere facuta cat mai repede.

Atunci cand oboseala este graba si va afecteaza tot ceea ce faceti in fiecare zi si, atat in viata profesionala, cat si in viata personala, nu va lasati de izbeliste si nu intrati intr-o stare din care sa nu mai ajungeti sa luati in seama semnalele de alarma.

Asadar, atunci cand senzatia de greata, durerile de cap, oboseala resimtita mereu si ametetile va cuprind , luati-le in seama si mergeti undeva pentru a cere ajutor specializat, sau pur si simplu luati o pauza de la munca mai prelungita, pentru a va recupera.

Atunci cand este coplesitoare si foarte evidenta cu ochiul liber de catre altii, dar mai ales resimtita de tine, nu lasa epuizarea sa te cuprinda si mai tare si spune-i stop cat mai curand, pentru a impiedica o si mai mare problema in viitorul apropiat.

Nu va luati acasa munca neterminata la birou si nu va suprasolicitati cu un volum de munca exagerat. Mai lasati si pentru ziua de maine sau pentru saptamana in cauza. Daca nu este ceva urgent, nu necesita imediata rezolvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *