Ce articole trebuie sa cumpere nasii de botez?

Moment important din viata nou nascutului, botezul trebuie pregatit pana in cele mai mici detalii. Daca parintii isi fac datoria in ceea ce priveste organizarea evenimentului si a festivitatii de dupa, si nasii trebuie sa se intereseze legat de articolele pe care trebuie sa le cumpere.

Inainte de toate, parintii trebuie sa aleaga responsabil nasii. Ce inseamna asta si de ce este necesar sa fie asa? Este vorba despre faptul ca nasii vor deveni parintii spirituali ai copilului, ceea ce inseamna ca pentru a-l creste moral si duhovniceste corect, trebuie la randul lor sa fie astfel. Pe scurt spus, nasii vor fi ajutorul parintilor vizavi de cresterea bebelusului.

Iubirea pe care i-o vor acorda acestuia trebuie sa fie una dezinteresata si pentru totodeauna, asemenea celei acordate de altfel de parinti in general propriilor copii.

Care sunt articolele pe care trebuie sa le cumpere nasii de botez?

Pentru a oficia slujba de botez si a duce la bun sfarsit intregul ritual pe care aceasta il presupune, in calitate de nas/nasa ai datoria de a asigura:

  • sticla de vin rosu ce va fi folosita pentru a realiza impartasania copilului
  • o lumanare botez corespunzatoare – acum se practica achizitionarea de lumanari decorate in diverse stiluri, respectiv in raport cu tema de botez aleasa de parinti pentru a completa un eveniment cu clasa
  • uleiul de masline care va fi sfintit si folosit ca mir pentru ungerea celui ce se boteaza
  • prosopul in care va fi scos micutul/micuta si prosopul cu care se va sterge pe maini ulterior slujitorul altarului
  • un sapunel de calitate
  • panza de mir necesara pentru a infasa bebelusul dupa ce a fost scos din cristelnita.

Daca urmeaza sa fiti nasi de botez si cautati informatii despre ce este mai potrivit a cumpara, se poate avea in vedere un trusou, care contine multe din cele mentionate. Eventual poti sa le cumperi pe fiecare separat. Recomandarea mea este BoteZz.ro – un site pe care gasesti trusouri, hainute si lumanari pentru botez, alaturi de alte articole special gandite pentru acest eveniment important din viata copilului.

Poti trece tot in lista cu lucruri „de cumparat” si serviciile ce vizeaza oficierea slujbei de botez. Tot nasii sunt cei care trebuie sa le plateasca. In unele zone, acestia sunt cei care cumpara cruciulite si le prind in pieptul invitatilor – nu este insa o regula sau o practica generala.

Cat despre cum sa faci alegerile inspirate vis a vis de aceste achizititii, asigura-te intotdeauna ca ceea ce cumperi este de calitate. Tine de aprecirea pe care o ai fata de parintii care si-au pus increderea in tine si partenerul de cuplu ca veti organiza cele necesare pentru botez ca la carte.

Nu uita de inca o achizitie pe care trebuie sa o realizezi si care de altfel este deosebit de importanta. Este vorba despre imbracamintea, respectiv incaltamintea bebelusului. Fetita sau baietel, acestea trebuie sa fie confectionate din materiale atent alese, prietenoase cu pielea sensibila a bebelusilor. Nu trebuie sa se potriveasca doar in ceea ce priveste estetica si tema botezului, dar si cu trasaturile noului nascut.

Orienteaza-te dupa solutii in astfel de alegeri pe BoteZz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *