Cauzele oboselii extreme

Daca te simti obosit intreaga zi, intr-o asa masura incat nu mai poti sa te concentrezi nici macar asupra rutinei zilnice, exista sanse sa suferi de oboseala extrema.

Sunt unele zile in care te simti foarte obosit dupa o zi haotica si foarte solicitanta, fie la serviciu, fie acasa. Acest tip de oboseala este normala, iar bateriile ti le reincarci prin odihna si relaxare. Cu toate acestea, exista persoane care se simt foarte obosite chiar si dupa ore lungi de odihna. Aceasta oboseala care se manifesta fara vreun motiv aparent este cunoscuta sub numele de oboseala extrema si este caracterizata de un nivel energetic scazut, stare de slabiciune, putere de concentrare redusa si multe altele.

Oboseala excesiva nu este declansata de fiecare data de o singura cauza. Pot fi mai multe motivele pentru care o persoana este afectata de aceasta conditie, cateva dintre posibilele cauze le enumeram in continuare.

Boli si afectiuni – oboseala extrema poate fi un simptom al acestora, prin urmare oricine simte aceasta stare poate sa mearga si la un consult medical pentru a identifica exact posibilele cauze. Anemia, diabetul, afectiunile cardiace, afectiunile pulmonare, hipotiroidismul sunt doar cateva dintre bolile ce provoaca o stare de oboseala accentuata.

Problemele psihologice sunt si ele un factor ce contribuie la oboseala dusa la extrem. Cei ce trec prin turbulente emotionale se pot simti obositi majoritatea timpului, impactul facandu-se simtit si asupra starii generale de sanatate. Studiile arata ca persoanele depresive pot sa sufere de oboseala cronica, de asemenea afectiuni precum anorexie, bulimie, stres pot provoca aceasta stare.

Chiar si unele tratamente medicamentoase pot crea stare de oboseala, de asemenea un stil de viata nesanatos este unul din factorii ce contribuie la aceasta stare. In zilele noastre, viata se desfasoara intr-un ritm foarte alert, nu mai avem timp sa ne odihnim corespunzator, nu mai avem timp pentru miscare si exercitiu fizic, nu ne alimentam bine, si toate acestea afecteaza organismul in cele mai diverse forme, printre care se numara si starea accentuata de oboseala.

Pentru a scapa de aceasta stare, se recomanda odihna de cel putin 7 ore pe noapte, evitarea consumului excesiv de alcool si cafea, renuntarea la fumat, exercitii fizice si miscare, o alimentatie sanatoasa si evitarea pe cat posibil a stresului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *