Cat de eficiente sunt tratamentele homeopatice?

Stim cu totii ca unele medicamente recomandate de medicul de familie sunt mai greu de tolerat de catre metabolismul nostru, incat deseori apelam la acele tratamente din plante naturale, care se pare ca fac mai mult bine decat rau.

Medicii au constatat ca medicamentele din farmacii contin o toxicitate mai mare decat medicamentele din plafare, astfel incat cele din plante naturale sunt mult mai ieftine si mult mai uzuale. Unele remedii pentru diferite simptome se pot trata chiar si acasa daca ai unele plante la indemana. Este bine cunoscut ca ceaiurile din plante sunt mult mai benefice decat antibioticele.

Consumate in cantitati mari si ceaiurile din plante pot provoca reactii adverse, incat ceaiul de sunatoare poate provoca arsuri ale laringerlui, faringelui sau stomacului, iar rostopasca utilizata cel mai adesea pe piele, produce iritatii. Daca iti tratezi o indigestie cu un ceai de rostopasca, ai grija ca acesta sa fie mult diluat, incat iti poate arde esofagul si tubul digestiv, deoarece are si unele efecte toxice. Cu toate ca trateaza indigestia, rostopasca este o planta care nu trebuie consumata in cantitati mari.

Avantajul tratamentelor homeopatice este pretul, incat acestea sunt mult mai ieftine de medicamentele farmaceutice, dar nu trebuie sa apelam la ele fara sa cerem sfatul medicului inainte de a intra intr-un magazin naturist cu reteta. Specialistii spun ca orice simptom care ne deranjeaza trebuie sa ajunga la medic, pentru ca acesta sa fie diagnosticat si aplicat in cele mai bune conditii, astfel incat puteti sa va intrebati medicul de familie daca puteti consuma ceaiurile preferate in acste conditii.

Cele mai multe tratamente homeopate trateaza si simptome precum depresie, anxietate, vartejuri, lipsa de concentrare sau teama, incat cei mai multi apeleaza la aceste remedii naturiste pe care le pot prepara chiar in propria casa, fara sa se gandeasca la consecinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *