Cartiere celebre de hipsteri

In timp ce cu totii iubim sa credem ca America a dat la o parte fitele si anormalitatile, adevarul trist este ca hipsterii nu sunt o specie pe cale de disparitie aici, ba chiar exact contrariul.

Din Singapore si pana in Stochkolm, intregi cartiere au fost inpanzite de denim brut, de ochelari de soare ironici si supradimensionati, si de o adanca apreciere a superioritatii pe care ti-o ofera ascultarea de discuri de vinil.

Kreuzberg – Berlin, Germania

Aceasta sectiune din istoria adanc procesata a Belinului(Iggy Pop a locuit aici) are un pedigree ce ramane pana si in zilele noastre.

Ziua, noaptea, hipsterii arata si se simt hipsteri aici, mai ales atunci cand aleg sa mearga in clubul de noapte SO36 pentru a asculta muzica buna live.

Exista chiar si un bar pe plaja cu o piscina imensa ce pluteste pe raul Spree, pentru ca de altfel piscinele care nu plutesc nu sunt deloc smechere si cool.

 Malasaña – Madrid, Spania

Considerat a fi inima orasului si a scenei multiculturale,  Malasaña este un rai pentru bicicletele cool, pentru barbile de tot felul si unele dintre cele mai adanci V-uri la haine de pe tot continentul Europa.

Cafenelele si librariile pbscure de pe strazile renovate, si magazinele second-hand pline de cumparatori dornici de a se imbraca cat mai vintage si inedit, fac jocul aici.

Hipsterii sunt denumit „modernos” in Spania. Acest cuvant tradus in limba romana ar veni cam asa „oameni care adorau becurile Edison chiar inainte ca acestea sa fie la moda”.

Tiong Bahru – Singapore

Construit in anii ’30, Tiong Bahru obisnuia sa fie o parte a orasului unde oamenii bogati de afaceri isi doseau amantele.

In zilele noastre, totusi, este aprovizionata cu localuri pline de mancaruri apetisante, cafenele super scumpe, si magazine trendy ce vand ochelari de tocilar si ceara de mustata. Binenteles, localnicii nu vor recunoaste vreodata ca sunt hipsteri, insa nu asta fac de fapt toti hipsterii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *