Beneficiile polenului de albine

Polenul de albine este unul din cele mai nutritive alimente si astfel are potentialul de a trata si preveni diverse probleme de sanatate. Contine 96 tipuri diferite de nutrienti si peste 40 tipuri de proteine, foarte benefice pentru functionarea organismului. Pe langa acestea, mai contine si 22 tipuri diferite de aminoacizi, enzime, caroten si acizi grasi polinesaturati, dar si magneziu, calciu, fier, zinc, potasiu si cupru. Toti acesti nutrienti ajuta considerabil la imbunatatirea sanatatii, prin urmare multi nutritionisti il recomanda pentru proprietatile sale.

Daca se doreste profitarea la maxim de beneficiile sale, polenul trebuie consumat in cantitati mai mari, intrucat doar 5% din ingredientele sale active sunt eliberate in corp. Cateva din beneficiile pentru sanatate sunt enumerate in continuare.

  • Ajuta la intarirea sistemului imunitar si face organismul mai rezistent la diferite tipuri de alergii si infectii.
  • Este de asemenea un bun remediu pentru usurarea stresului. Acest beneficiu il face foarte renumit pentru ca stresul este omniprezent in viata noastra de zi cu zi.
  • Foarte util pentru sportivi, ii ajuta la cresterea nivelului de energie si rezistenta. Folosirea sa regulata poate aduce multe beneficii pe termen lung.
  • Cei ce vor sa scape de cateva kilograme pot sa recurga la polenul de albine, intrucat a prezentat doar rezultate favorabile in programele si dietele pentru slabit.
  • Imbunatateste rata metabolismului in organism, prin dizolvarea celulelor grase.
  • Ajuta la reducerea nivelului de colesterol.
  • Este benefic si pentru usurarea diverselor alergii ale pielii precum iritatii, mancarimi si asa mai departe.
  • Ajuta la detoxifierea corpului.

Toate albinele dintr-un stup pot produce pana la 50.000 grame polen intr-o zi. Doza zilnica recomandata pentru ca organismul sa poata functiona optim si sa obtina toti nutrientii necesari se situeaza undeva in jurul a 34 grame. Polenul de albine nu prezinta pericole pentru organism, cu toate acestea, cei ce sunt sensibili la veninul de albine si cei alergici ar trebui sa il evite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *