Beneficiile cartilajului de rechin

Cartilajul de rechin s-a dovedit a aduce multe beneficii pentru sanatate, fiind promovat in multe cazuri ca si un tratament pentru cancer. Desi acest lucru nu este aprobat de comunitatea medicala, nu pot fi negate beneficiile pentru sanatate, chiar daca este trecut in lista suplimentelor nutritive. Iata in continuare cateva din avantalele pe care le prezinta cartilajul de rechin.

  • Ajuta la lupta impotriva cancerului. Contine substante ce impiedica dezvoltarea de noi celule sanguine ce incurajeaza de obicei extinderea cancerului. Taie in acest fel alimentarea tumorilor, drept rezultat acestea se micsoreaza si sunt de asemenea protejate tesuturile alaturate.
  • Proprietati anti-inflamatorii. Ajuta foarte mult la minimizarea inflamarii si durerii incheieturilor.
  • Ofera usurare in cazul artritei reumatoide.
  • Cartilajul de rechin actioneaza si ca ajutor pentru sistemul imunitar. Bogat in proteine si calciu, cartilajul de rechin aduce beneficii si intareste considerabil sistemul imunitar ajutand organismul sa lupte mai usor contra infectiilor de diverse tipuri.
  • Protejeaza sistemul digestiv. Peretii intestinali sunt supusi constant uzurii si stresului datorita intregului proces al digestiei. Toxinele si radicalii liberi alaturi de alimente contribuie la afectarea peretilor intestinali, lucru pe care suplimentele cu cartilaj de rechin il impiedica.
  • Ajuta si la tratarea si prevenirea diverselor afectiuni ale ochilor.

Inca se fac cercetari despre beneficiile cartilajului de rechin si suplimentelor din acesta, nefiind dovedite si sustinute stiintific toate beneficiile. Comunitatea medicala si stiintifica este inca rezervata in aceasta privinta, cu toate acestea se pare ca ajuta la tratarea diverselor afectiuni sau la prevenirea acestora, ca metoda alternativa a medicinei. Inainte de a incepe sa luati insa suplimente din cartilaj de rechin, va trebui sa cereti si sfatul unui specialist, unui nutritionist sau a medicului, pentru ca niciodata nu e bine sa iei un tratament fara a avea o recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *