Ar trebui sa ne pregatim pentru un impact cu un asteroid?

Doctorul Judit Györgyey-Ries, astronom la Universitatea din Texas, din cadrul Observatorului McDonald, sustine ca un asteroid de marimea Statuii Libertatii s-ar putea izbi de Pamant aproximativ in luna octombrie a anului 2017.

Cercetatorii din domeniu estimeaza ca asteroidul 2012 TC4 are aproximativ 40 de metri latime si ar putea cauza mai mult haos, la impactul cu Pamantul, decat cel care a lovit Rusia in februarie 2013 si care a facut ca peste 1.200 de persoane sa fie ranite, avand nevoie de spitalizare, producandd si numeroase pagube materiale.

Dr. Judit Györgyey-Ries a declarat ca, atunci cand asteroidul va lovi Pamantul se va vedea o explozie foarte mare in aer, geamurile locuintelor se vor sparge, iar toate acestea se vor vedea mai intens sau mai putin intens in functie de zona geografica in care se va produce impactul.

Acest asteroid gigant a mai fost foarte aproape sa loveasca Pamantul si in luna octombrie a anului 2012 cand a trecut la o distanta de doar 94.800 de kilometri de Terra.

Detlef Koschny, seful departamentului care se ocupa cu obiectele aflate in apropierea Terrei din cadrul Agentiei Spatiale Europene a comunicat presei faptul ca el considera ca posibilitatile ca acest asteroid sa izbeasca Pamantul sunt de una la un milion. Tot acesta declara ca dimensiunea asteroidului a fost evaluata in functie de luminozitatea sa, dar fiindca reflexia sa nu este inca cunoscuta, asteroidul ar putea fi mai mic sau mai mare decat au afirmat initial oamenii de stiinta, posibil undeva intre 10 si 40 de metri.

Socul asteroidului cu Pamantul ar fi diferit pentru ca un asteroid de fier 40 de metri care trece prin atmosfera ar face un crater imens, pe cand o roca de 10 metri ar provoca pagube foarte mici in momentul ciocnirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *