Alternative sanatoase la cafea

Fara indoiala exista multe alternative sanatoase la cafea. Cu toate acestea trebuie multa dedicare pentru a putea renunta la cofeina, daca acesta este lucrul care se doreste cel mai mult.

Trezirea de dimineata poate fi foarte grea uneori. Daca cineva sau ceva te mai impiedica sa iti bei si cafeaua te-ai putea gandi ca ziua va fi una groaznica. Te intrebi de ce ar trebui sa renunti la ceasca de cafea de dimineata? Efectele cafelei se fac resimtite datorita excesului de cofeina. Cafeaua duce in fapt la iritatii gastrice si dezhidratare, iar starea temporara de alerta este urmata de schimbari comportamentale si de pofta de mancare nesanatoasa. Cum nu prea avem timp sa mancam, alegem sa mai bem o cafea si in acest fel cercul vicios continua.

Alternative la cafea

Apa – pare prea simplu sa fie adevarat? Oricat de ridicol ar parea, a bea o cana de apa imediat dupa ce te-ai trezit este unul din cele mai bune lucruri pe care le-ai putea face pentru corpul tau. Consumul de apa faciliteaza eliminarea mai rapida a toxinelor. Apa se dovedeste astfel a fi o optiune viabila in locul cafelei de dimineata.

Ceai – cand spunem ceai te-am putea pune in incurcatura. Exista foarte multe tipuri de ceai, si beneficiile fiecaruia par care de care mai atractive. Ceai verde, ceai de oolong, ceai negru, orice tip de ceai la urma urmei se dovedeste a fi mai benefic pentru organism decat cafeaua.

Daca nu esti impresionat de aceste alternative la cafea, avem o alta sugestie: ciocolata calda. Este unul din cei mai buni inlocuitori pentru cafea, contine si multi antioxidanti si astfel aduce chiar beneficii pentru corp.

O ceasca de cafea bauta ocazional nu duce la prea multe probleme. Cu toate acestea, daca esti o persoana care bei doua-trei sau mai multe cafele intr-o zi fara ca macar sa realizezi, sau efectiv nu poti functiona bine daca dimineata nu ai o ceasca de cafea in mana, ar trebui sa iei in considerare si optiunile de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *