Alimente ce ajuta la reducerea stresului

Includerea anumitor alimente in dieta poate ajuta la reducerea nivelului de stres, insa trebuie sa mai facem si cateva schimbari in stilul de viata in cazul in care acesta este obiectivul principal.

A fi sub stres pentru o perioada lunga poate cu siguranta sa afecteze atat fizicul cat si psihicul, sanatatea mentala si nu numai. Ceea ce trebuie facut este sa se foloseasca tehnici si remedii pentru combaterea stresului. Terapie prin muzica, yoga, terapie prin masaj, aromaterapie sunt doar cateva tehnici care se dovedesc a fi benefice. Putini stiu insa ca si anumite alimente pot sa ajute la combaterea stresului.

Cercetarile arata ca anumite alimente au actiune anti-stres. Consumul acestor alimente ajuta la mentinerea echilibrului substantelor chimice de la nivelul creierului. S-a dovedit ca un consum de alimente bogate in vitamine precum complexul de vitamine B, vitamina C si vitamina E pot sa ajute la relaxare. Includerea in alimentatie a mancarurilor bogate in minerale precum zinc, potasiu, fier, magneziu si seleniu este de asemenea benefica.

Alimentele bogate in magneziu sunt un real ajutor. Magneziul este un relaxant pentru muschi si ajuta si la relaxarea nervilor. Printre alimentele cu un continut bogat in magneziu se numara spanacul, broccoli, iaurturi, bananele, avocado si altele.

Alimentele bogate in vitaminele B, C si E ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acidul folic ajuta la stabilizarea starii de spirit, vitamina C ajuta pe de alta parte la reglarea nivelului de cortizol – hormon secretat de glande ca raspuns la stres. Consumul de fructe si legume bogate in vitamina C ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la aducerea la nivel normal a cortizolului. Astfel este recomandat consumul de portocale, struguri, ananas, kiwi, avocado, broccoli, varza, asparagus, morcovi etc.

Sursele de acizi grasi omega 3 sunt de asemenea un ajutor pentru inlaturarea stresului. Aici se includ carnea de peste, galbenusul de ou, busuiocul si altele. Se considera conform unor studii si ca aceste alimente reduc riscul de probleme cardiace, colesterol ridicat, tensiune arteriala crescuta si chiar depresie, pe langa alungarea starii de stres.

Desi o dieta sanatoasa ajuta la inlaturarea stresului, trebuie sa incercati si alte metode pentru calmare si relaxare, precum stari de meditare, tehnica ce implica respiratii profunde sau altele pentru a inlatura simptomele stresului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *