Alimente alcaline vs. alimente acide

Alimentele bogate in acizi inhiba actiunea nervilor, in timp ce alimentele alcaline stimuleaza actiunea nervilor in cadrul sistemului. Ph-ul sangelui este 7,365, usor spre alcalinitate, intrucat intre 0 si 7 este acid, iar intre 7 si 14 este un pH alcalin. Sistemul imunitat functioneaza foarte bine in conditii alcaline insa are nevoie si de un usor continut acid.

Cand realizezi diversitatea alimentelor alcaline si acide din natura realizezi cat de importanta este pastrarea unui echilibru pentru mentinerea unui pH natural al sangelui. Intregul metabolism depinde de asta.

Exista multe motive pentru pastrarea unui echilibru intre alimentele acide si cele alcaline. Aceste motive difera insa toate sunt in legatura cu bolile si sistemul imunitar. Pastrarea unui echilibru ajuta la corectii precum:

  • pastrarea sanatatii rinichilor, intestinelor si ficatului
  • lupta cu afectiuni precum artrita sau afectiuni cardiace
  • apararea corpului de actiunea radicalilor liberi
  • ajuta la absorbtia mai buna de minerale si vitamine oferite de alimentele acide si alcaline
  • se mentine si se imbunatateste mobilitatea incheieturilor si muschilor
  • nivelul de oxigen din sange este crescut, ceea ce duce la o oxigenare mai buna a tesuturilor si ajuta in lupta cu bolile
  • se tin sub control problemele digestive
  • nivelul de zahar din sange este reglat si mentinut la cote normale
  • ajuta la mentinerea si reglarea tensiunii arteriale

Dieta cu alimente alcaline trebuie sa includa tot felul de legume, acestea cresc alcalinitatea in organism. De asemenea sunt indicate si rosiile, avocado, citricele care nu sunt dulci, nucile, cerealele si altele. Toate acestea au cel mai bogat continut alcalin cand sunt consumate crude, intrucat dupa gatirea lor devin acidice.

Alimente de origine animala precum oua, carne, produse  lactate, alimente fermentate, citrice, zaharuri, alcool, cafea, ciocolata, sucuri sau indulcitori artificiali reprezinta alimente acide. Acestea sunt un necesar in cazul vegetarienilor, intrucat de obicei la acestia continutul acid este mai scazut.

Alimentele mentionate mai sus au un procentaj de alcalinitate sau aciditate de 70-80% in forma bruta; de asemenea trebuie tinut minte ca pH-ul sanguin este alcalin prin natura, prin urmare consumul de mai multe alimente alcaline este tot timpul benefic pentru dieta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *