Afla de ce trebuie sa preferi un dus cat mai rece!

Dusul suedez este unul dintre cele mai preferate si mai avizate in randul nostru. Hidroterapia este cunoscuta in lumea intreaga. Apa iti preia o parte din greutate astfel ca instant iti va ameliora durerile. Insa dusul rece este cu mult mai indicat. Beneficiile sale sunt multiple pentru sanatate si numai afland despre ele iti vei schimba perceptia.

Specialistii recomanda alternanta intre dusurile cale si cele reci pentru a stimula circulatia si nu numai. In sirul beneficiilor dusurilor reci vei regasi si:

  • Regleaza temperatura corpului. Sunt multi cei care au o circulatie deficitara si au extremitatile adica mainile si picioarele reci. Chiar si asa apa rece va stimula circulatia.
  • Stimuleaza sistemul imunitar. Dusurile reci vor stimula producerea de globule albe, cele care contribuie la o mai buna rezistenta a organismului cand vine vorba de boli, raceli de orice tip.
  • Daca nu stiai apa calda deshidrateaza si usuca pielea. Mai mult decat atat pentru ca vei folosi tot felul de produse cosmetice, pentru ca porii sa absoarba toate acele substante nutritive pe care le oferi apa rece este cu mult mai indicata pentru ca va inchide porii.
  • Pentru ca stimuleaza limfa un dus rece va contribui de asemenea la un proces complex de detoxifiere a organismului.
  • Tot dusurile reci ar trebui sa fie cele care amelioreaza depresia caci este dovedit stiintific faptul ca apa rece stimuleaza noradrenalina la nivelul creierului.

Pe langa toate acestea se imbunatateste desigur si circulatia sanguina. Asta va face ca intreg organismul sa aiba de castigat pentru ca sangele va transporta sangele oxigenat spre toate partile si mai mult decat atata va alimenta corect cu substante nutritive.

Repara tesutul muscular, stimuleaza metabolismul si implicit ajuta si cand vine vorba de pierderea kilogramelor in plus; dusurile reci sunt cele care ajuta mai mult decat crezi doar ca desigur nu sunt cele mai placute si te pot face sa racesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *