Afla daca esti o scorpie

Un punct de vedere puternic al unei persoane este unul benefic. Probemele apar insa atunci cand oamenii isi folosesc mintea si spun tot ceea ce vor sau ce isi doresc, si isi eticheata comportomantul lor ca fiind unul simplu si prietenesc. Spun lucrurilor pe nume- „ Daca oamenii nu ma pot suporta este fix problema lor”- este o replica al acestui tip de oameni.

Corect, insa punctul de vedere al unuia poate devini unul ascutit si taios sau rautacios, iar acest lucru deranjeaza. Pe scurt, astfel de persoane se pot transforma de la a fi amuzanti in scorpii, iar acest lucru se poate intampla faca nici macar acea persoana sa stie.

Studiile au aratat ca un comportament negativ cu comentarii rautacioase pot conduce la izolare, care sta la baza cresterii sentimentelor de depresie si tristete, cu toate ca astfel de persoane nu arata acest lucru in public.

Iata cateva exemple de avertizare ca poti fi o astfel de persoana:

Critica. Dupa o noapte petrecuta la un eveniment, ai obiceiul sa judeci cele intamplate sau doar te multumesti pentru ca ai petrecut o seara minunata cu prietenii? Gasesti totusi sa zici ceva negativ despre cele mai multe situatii in care te afli? Cercetatorii ne recomanda sa privim partea luminoasa ori de cate ori este posibil. Daca iti doresti sa fii apreciata de cei din jur inceteaza sa mai critici pe cei din jurul tau.

Minciuna. Fie ca incerci sa renunti la o petrecere sau de a scapa sa mai suni un tip pe care l-ai intalnit, doar pentru ca i-ai promis acest lucru, trebuie sa tii cont ca minciuna are picioare scurte. Asa ca incearca sa nu folosesti minciuni in astfel de situatii, deoarece ele iti pot muurdari reputatia. A spune adevarul este cel mai bun raspuns.

Nu mai judeca pe cei din jurul tau. Nimeni nu vrea sa isi petreaca timpul cu cineva care judeca mereu pe altii. relatiile de prietenie profunde si semnificative sunt construite pe incredere, iinsa nu poti avea incredere intr-o persoana care isi bate joc de toti cei din jurul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *