Adolescenta de azi: jocurile de noroc

Este normal ca activitatile de timp liber sa difere de la o generatie la alta. Ceea ce generatiei de ieri i se parea ca fiind „cool”, generatiei de azi i se pare ceva mult prea vechi pentru ei, comic, jalnic, iar generatia de maine va rade de generatia de azi, considerandu-i pe cei din generatia de ieri ca fiind mai la moda – de aceea se intoarce moda odata la cateva decenii. Asa se explica de ce sa porti haine colorate si flori in par este la moda acum, dupa cum era la moda in anii 1970, insa era unul dintre cele mai anti-cool lucruri in anii 1990.

Cu ce-si ocupa generatia adolescentina si tanara din ziua de astazi timpul liber? Era o gluma care circula pe internet acum cateva saptamani: o imagine cu mai multi baieti de liceu, cu ghiozdane in spate la o sala de jocuri de noroc, imaginea fiind denumita „Saptamana altfel”. Era tragicomic, pentru ca, intr-adevar, asta se intampla foarte des. Foarte multi tineri si adolescenti cauta ponturi sigure pentru a inmulti banii primiti de la parinti, fara sa munceasca, insa, prea mult. Mai bine zis, deloc.

Nu e rau sa ai un mic spirit de afacerist si sa vrei sa-ti inmultesti putinii bani avuti, insa nu cred ca asta este cea mai buna cale. Stiu destui oameni care cer bani de parinti, ii baga in astfel de sali si apoi se chinuie sa faca rost iar de bani – nu doar ca sa aiba banii pentru ce i-au cerut, ci ca sa mai aiba sa-i bage iar la pariuri, in speranta ca vor reusi totusi sa-si castige banii pierduti inapoi.

Astfel de activitati trebuiesc rezervate doar adultilor cu o situatie financiara care le permite sa investeasca, nu adolescentilor. Mai ales la acea varsta, nici nu iti poti da seama cand incepi sa ai o problema; chiar daca o observi, poti sa ai tendinta sa o ignori pentru ca nu-ti dai seama de consecintele care reies din aceste activitati.

Unele persoane au o predispozitie la dependente. Acesti oameni, daca aprind o tigara, simt ca nu le mai pot lasa vreodata, daca beau o bere, o vor intotdeauna si pe a doua si pe a treia si daca vor paria o data, vor paria si a doua oara. Si pe asta mizeaza aceste firme.

Acum, daca acest lucru se poate intampla si la o varsta la care ne consideram adulti, va puteti da seama de influenta pe care o avea asupra unui copil, practic. In mod normal, nu e legal ca un adolescent sa puna un bilet in astfel de institutii, insa nu e greu sa ia cu el un prieten ceva mai mare care sa faca treaba in locul lui.

Asta este adolescenta/tineretea anilor 2010? Sigur, astfel de activitati au loc de foarte mult timp si nu a fost inregistrat un numar incredibil de oameni cu probleme, insa numarul salilor s-a inmultit vizibil si nu fara motiv. Va puteti da seama de profiturile lor, daca isi permit sa se afle la distanta de o statie de autobuz una de alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *