6 motive de a alege lavete din bumbac pentru curatenie

Tu ce alegi cand vine vorba de curatenie? Preferi un burete, o carpa din material sintetic sau o laveta din bumbac pentru a curata si sterge diverse suprafete? Daca ai optat pentru cea din urma varianta fara sa stii insa exact de ce, iti detaliez in continuare motivele pentru care lavetele din bumbac sunt cei mai buni aliati ai misiunii curateniei.

1. Capacitate mare de absorbtie

Ai incercat vreodata sa stergi orice suprafata umeda cu un prosop de hartie? Dar cu un burete sau cu o carpa din material sintetic? Lichidul nu se absoarbe in totalitate in niciunul din aceste cazuri.

Bumbacul, prin textura de fibre pe care o detine, are proprietatea de a absorbi mult mai eficient lichidele. O laveta din bumbac folosita pentru a sterge urme de lichide sau grasimi de pe o anume suprafata duce la indeplinire mult mai bine aceasta misiune.

2. Inlaturare eficienta a petelor

Pe langa faptul ca un burete, o laveta din poliester sau un prosop din hartie nu pot absorbi aceeasi cantitate de lichide precum o laveta din bumbac, aceasta din urma se dovedeste mult mai eficienta si in cazul inlaturarii petelor de pe diverse suprafete.

Praf, grasimi sau alte impuritati sunt eliminate eficient de pe orice suprafata, cu ajutorul lavetelor din bumbac de calitate. Nu e de mirare ca astfel de lavete sunt folosite si in medii industriale, unde se necesita curatarea constanta a echipamentelor folosite.

3. Rezistenta ridicata la spalari repetate

Atunci cand ai folosit o laveta din bumbac pentru a curata o suprafata, mai ai avantajul de a putea reutiliza laveta respectiva, dupa ce o speli.

Caracteristicile specifice ale bumbacului il fac usor de curatat si foarte rezistent la spalari repetate – ceea ce inseamna ca o laveta din bumbac poate fi refolosita de mult mai multe ori decat una din materiale sintetice – mult mai putin rezistente la astfel de curatari frecvente.

4. Sunt accesibile si la indemana oricui

Nu e neaparat sa cumperi lavete din bumbac pentru a te ajuta in procesul de igienizare. Poti transforma haine din bumbac afectate, ce nu mai pot fi purtate, in carpe si lavete de care te poti ajuta in misiunea curateniei.

Suprafete curate si uscate, rezistenta la spalari repetate, accesibilitate – probabil ca nu te-ai fi gandit la toate aceste motive cand ai raspuns la intrebarea de la inceputul articolului. Acestea sunt avantajele pe care le ofera lavetele din bumbac pe care ti le poti confectiona si singur, din piese vestimentare pe care nu le mai folosesti.

In cazul in care nu vrei sa pierzi timp cautand haine de care nu mai ai nevoie pentru a le transforma in lavete de bumbac, poti alege si o varianta mai simpla. Aici poti comanda lavete din bumbac cu trasport prin curier – iti alegi pur si simplu cantitatea dorita, plasezi comanda si lavetele ajung la tine in cel mai scurt timp.

5. Isi dovedesc utilitatea in misiunea curateniei, indiferent de domeniu

Bumbacul, prin proprietatile sale, este un material ideal de utilizat atunci cand se doreste o curatare si igienizare eficienta a suprafetelor. Lavetele din bumbac isi dovedesc astfel utilitatea atat atunci cand faci curatenie prin casa, cat si pentru medii unde murdaria este mult mai frecventa – sectoare de reparatii si prelucrare, industrie, comert, productie etc.

Doua roluri foarte importante ajung indeplinite cu succes astfel, in ceea ce priveste misiunea curateniei. Pe de o parte sunt absorbite rapid si eficient lichidele, orice suprafata ramanand uscata si curata. Pe de alta parte, petele sunt inlaturate in cel mai eficient mod, indiferent daca este vorba despre curatenie casnica, igienizare a spatiilor de birouri, a atelierelor de reparatii auto sau a zonelor de productie industriale.

6. Sunt ecologice

Tendinta actuala a tuturor este sa se orienteze catre materiale cat mai prietenoase cu mediul. Pe partea de curatenie asta inseamna atat alegerea substantelor, detergentilor si produselor de curatat care nu afecteaza mediul inconjurator, neavand adaosuri sau substante potential toxice, cat si folosirea de lavete din aceleasi materiale naturale, biodegradabile.

In aceeasi maniera in care ne alegem hainele in functie de confortul pe care il ofera si de stilul practic trebuie sa facem si alegerea lavetelor potrivite care sa ne ajute in misiunea curateniei.

Alegand dintre variantele de ajutor pentru curatenie pe care ti le-am propus la inceput, probabil ca nici nu iti imaginai ca lavetele din bumbac prezinta aceste 6 avantaje. In cazul in care mai stii si altele, iti astept parerile in sectiunea de comentarii.

Autor: Catalin Mihai Sotropa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *