6 metode prin care cresti durata de viata a bateriei laptopului cu Windows 10 instalat

E foarte frustrant momentul cand observi ca ai ramas fara baterie la laptop. Poate ca erai in mijlocul unei prezentari importante, poate ca mai aveai putin si finalizai un film preferat. Dintr-o data te trezesti ca nu mai ai baterie, si nici o priza prin apropiere. Sa vedem cum poti sa eviti astfel de situatii.

Sfat 1: Inchide conexiunea Wi-Fi si Bluetooth-ul

wifiCentrul de notificari (Action Center) incorporat in noua versiune de Windows iti permite sa activezi/dezactivezi mult mai rapid orice conexiuni care nu iti sunt necesare.

Cand vine vorba de wireless, este utilizat mai tot timpul. Daca totusi te uiti la un film, nu ai neaparata nevoie de el (atunci cand calatoresti, spre exemplu). Din acel Action Center il poti dezactiva. La fel sta situatia si cu Bluetooth-ul: cat poti sa transferi? La un moment dat vei termina toate transferurile – atunci trebuie sa te asiguri si de faptul ca dezactivezi Bluetooth, pentru a economisi bateria.

Sfat 2: Activeaza Battery Saver

Pentru laptopurile care nu sunt conectate la o sursa de alimentare cu energie electrica si ruleaza doar pe baterie, exista incorporat in sistemul de operare Windows 10 elementul Battery Saver.

In mod similar cu un Battery Saver pentru smartphone, reduce luminozitatea display-ului, opreste aplicatii nedorite de a rula pe fundal, dezactiveaza unele notificari si asa mai departe.

Facilitatea se activeaza automat, odata ce bateria a scazut sub 20%, insa poate fi activat si de catre utilizator, indiferent de nivelul de incarcare al bateriei laptopului.

Sfat 3: Da volumul mai incet

volumBoxele laptopului consuma destul de multa energie, prin urmare chiar reducerea cu 1% a lor te ajuta sa economisesti din bateria laptopului. Fie reduci sonorul, fie iti pui castile – si acestea consuma mult mai putin decat boxele laptopului si iti pot oferi o fidelitate mai buna.

Sfat 4: Redu luminozitatea ecranului

Va trebui sa intri in setari pentru aceasta. Cauta in Cortana „brightness” si da apoi la categoria „Display Settings”. Ti se va afisa apoi o bara de derulare pe care o poti seta dupa bunul plac: „Adjust brightness level”. Te va ajuta de asemenea sa mai reduci din consumul bateriei.

Sfat 5: Modifica setarile la „Power & sleep”

Daca laptopul ramane aprins si atunci cand nu il folosesti, e clar ca bateria se va consuma inutil. Din meniul mentionat pot aloca un anume timp dupa care sa se inchida ecranul, atunci cand laptopul ruleaza pe baterie, si chiar si cand este conectat la priza. La fel poti face setarile si pentru modul „Sleep”.

Sfat 6: Deconecteaza perifericele pe care nu le folosesti

Ai un stick de pe care ai copiat niste documente si pe care l-ai uitat conectat? Sau poate a ramas cablul USB al imprimantei conectat, dupa ce ai listat cateva documente. Ori poate ai conectat sistemul audio 7.1 si cablul HDMI – deconecteaza-le pe toate, daca nu mai ai nevoie de ele, pentru ca altfel irosesti inutil bateria.

Mai stii si alte metode prin care poti sa reduci din consumul de baterie al laptopului? Sectiunea de comentarii este deschisa!

Autor: Catalin Mihai Sotropa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *